Tahtakurusu problemini çözen firma olarak umutsuz vaka sanılan tahtakurusu problemine son,,,,,,

Garanti sonuç tahtakurusu ilaçlama firması

TSE-ISO belgeli sağlık bakanlığı ruhsatlı 

(Ruhsat ve belgelerimize ana sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz)

Börtü ilaç ilaçlama san.tic.ltd.şti.

Zübeyde Hanım mahallesi Turgut Özal bulvarı no72:13

 Altındağ-Ankara 

Tahta Kurusu Nedir?

Tahta kurusu (Cimicidae), hortumlu böcekler (Rhyn-chota) ailesinden olup, eklem bacaklı bir kan emici böcektir. Özellikle bir çok Avrupa bölgesinde ve Amerika kıtasında, tahta kuruları genellikle yataklarda görüldüğü için, bed bug (yatak böceği) olarak da adlandırılmaktadır. Oval ve yassı biçimde olan tahta kuruları, ortalama 5mm ile 7 mm arasındadır. Çoğunlukla kahverengi renklerinde olan bu böceklerin uçma özelliği yoktur.

Tahta kuruları, hortumlu böcek ailesinden olmasına rağmen özellikleri açısından bir çok farklılık bulundurmaktadır. Tahta kuruları hakkında bilinen genel bilgiler ise şunlardır:

Tahta kuruları ışıktan çok hoşlanmayan böceklerdendir. Bu nedenle gündüz vakitlerinde kolay kolay görülmezler.

Sıcağı severler ve bu yüzden yaz aylarında daha sıklıkla karşılaşılmaktadır.

En çok kan emen böceklerin başında yer almaktadır. Gelişmiş bir tahta kurusu, vücut ağırlıklarının beş katına kadar kan emebilmektedir.

Tahta kurusu öldürüldüğünde çok pis bir koku yaymaktadır.

Üreme hızları çok fazladır. Dişi bir tahta kurusu, ortalama 100 ile 250 arasında yumurta bırakabilmektedir. Açık kahverengi renginde olan tahta kurusu yavruları, bir hafta civarında yumurtadan çıkarlar. Yumurtadan çıktıktan sonra ise ortalama 4 ay içinde yetişkinliğe ulaşırlar. Altı ay gibi kısa bir zamanda, bir çift tahta kurusu üreyerek, 10 katlı bir apartmanı tamamen istila edebilir.

Yetişkin bir tahta kurusu, hiç bir şey yemeden yaklaşık bir yıl civarında yaşayabilir.

Tahta kurularının ömürleri ortalama iki ile dört yıl arasındadır.

Tahta kurusu sadece kan ile beslenmektedir.Kan emmek için kullandıkları hortumları, kan emmedikleri zamanlarda gırtlaklarındaki özel bir bölümde bulunur

Tahta Kurusu Çesitleri;

Tahta kurularının dünya üzerinde bilinen 78 adet türü bulunmaktadır. Bunlardan en yaygın olanları şunlardır:

  • Yatak tahta kurusu (Cimex lectularius): bu tahta kurusu türü, otellerde, evlerde, kapalı tüm mekanlarda ve bakımsız olan yerlerde görülmektedir.
  • Tropikal tahta kurusu (C. rotundatus): bu türler, çok sıcak ve tropikal bölgelerde yaşamaktadır.
  • Kümes tahta kurusu (C.columbarius): bu tür ise kümes hayvanlarının kanını içtiği gibi insanlara da saldırmaktadır.

Tahta Kurusu Nasıl Tespit Edilir?

Tahta kuruları özellikle ev ve otel gibi kapalı mekanlarda; yataklarda, çarşaf, yastık ve yorganlarda gizlenmektedir. Bu yerlerin yanı sıra, nemli bölgeler, duvar çatlakları, piriz içleri, mobilya içleri ve döşemelerin arasında da sıklıkla yuvalanmaktadır.

Kapalı mekanlarda tahta kurusunun istilası ise şu şekilde anlaşılmaktadır:

  • Tahta kurusu ve yavrularının görülmesi
  • Sürekli kabuk değiştirdiklerinden, attıkları kabukların tespit edilmesi
  • Siyah renkli dışkıların bulunması
  • Aynı mekanda yaşayan kişilerin kaşınması ve ısırma belirtilerinin görülmesi

Tahta Kurusu Isırığı Nasıl Anlaşılır?

  • Tahta kurusu ısırığı, insanlarda şu şekilde anlaşılmaktadır;
  • Aşırı kaşınma ve kaşınan bölgelerde acı ile yanmaların oluşması
  • Kabarma şeklinde oluşan kızarmalar
  • Deri üzerinde su kabarcıklarının meydana gelmesi
  • Isırık olan bölgelerde kanlanma meydana gelmesi.

Nadir olarak görülse de tahta kurusu ısırmasından sonra aşağıdaki reaksiyonlar da görülebilmektedir:

  • Nefes alıp verirken zorluk çekme
  • Yüksek ateş
  • Baş dönmesi ve mide bulantısı
  • Deride döküntülerin oluşması
  • Stres, yorgunluk ve uykusuzluk.

Tahta Kurusu Isırınca Ne Olur?

  • Tahta kurusu ısırması sonrasında alerjik reaksiyonlar oluşuyorsa, mutlaka doktora başvurulmalıdır. Alerjik bir reaksiyon yoksa şu uygulamalar yapılabilir:
  • Isırılan bölgeye Aloe vera bitkisinin jeli sürülerek, 10 dakika sonra sıcak su ile yıkamak
  • Isırılan bölgelere limon sıkılması ve daha sonra sarımsak rendesinin 10 ile 15 dakika bekletilmesi
  • Sıcak bir duş alıp, ısırılan yerlerin beyaz sabunla sabunlanması

Tahta Kurusu İle Nasıl Mücadele Edilir?

Tahta kurusu ile mücadelenin iki yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi tahta kurusunun istilası öncesinde yapılacak işler, ikincisi ise istiladan sonra yapılması gerekenlerdir. Tahta kurusu istilasından korunmak için şunlar yapılabilir:
Özellikle tatil dönüşlerinden sonra tahta kurusu istilaları artmaktadır. Bu nedenle tatilde konaklama yapılan yerlerde, yatmadan önce yatılacak yer ve malzemeler titizlikle kontrol edilmelidir.
Valizler ve çantalar yataklardan uzak ve raflı bölümlere konulmalı, eve dönüldüğünde ise, çanta ve valizler banyo gibi bir yerde açılarak, içindeki kıyafet ve malzemeler kontrol edilmelidir.
Tüm kıyafetler, kurutma makinesine konularak, yüksek ısı derecesinde en az 20 dakika çalıştırılmalıdır
Evlerde atıl duran yatak ve yorgan gibi malzemeler sürekli olarak açık havada güneşlendirilmeli ve düzenli olarak kontrol edilmelidir
Yatak malzemeleri, yüksek ısı derecelerinde yıkanmalı ve havalandırılmalıdır
Ayrıca, eve gelen misafirler gittikten sonra da bu işlemler tamamlanmalıdır.
Bu tür mekanlarda tahta kurusu görülmeye başlandıktan sonra ise şu işlemler yapılmalıdır:
Çatlak ve oyuklar elektrikli süpürge ile çekildikten sonra, buharlı temizleyici ile temizlenmeli ve mümkünse kapatılmalıdır.
Kimyasal ilaçlama yapılmalı veya lavanta yağı ile biberiye yağı gibi bitkisel ürünler kullanılabilir
Tahta kurusu istilası çözülememiş ise, profesyonel ilaçlama firmalarından destek alınmalıdır.

 

 

 

Haşereleri tanıyalım

Fare Ve Sıçan

Fareler, boyutlarına göre de fare (küçük olanlar) ve sıçan (büyük olanlar) olarak isim almaktadırlar. Dört ayakları bulunan farelerin, ön ayakları genellikle arka ayaklarından daha uzun olmaktadır. Fareler hakkında genel bilgiler ise şöyledir: Farelerin kuyrukları kendi boyları kadar olmakla beraber bazı cinslerinde boylarının iki katına yakın kuyruğu olanlar da vardır. Fareler, iyi birer tırmanıcı ve yüzücüdürler, aynı zamanda 50 cm civarında da sıçrayabilirler. Farelerin koku alma ve duyma özellikleri çok gelişmiştir. Fareler günlerinin 12 saate yakın bir zamanını uyuyarak geçirirler. Fareler yemek ayırt etmediklerinden, leşler de dahil her şeyi yiyebilirler. Fareler kemirgenler arasında en zeki hayvanların başında yer alır. Farelerin ömrü ise 1 ile 4 yıl arasında değişmektedir. Fare Çeşitleri Dünya üzerinde bulunan en yaygın olan fare çeşitleri şunlardır: Ev Faresi Lağım faresi Çatı faresi Tarla faresi Fareler Nasıl Çoğalır? Fareler her mevsim ve ortamda üreyebilen hayvanlardandır. Dişiler ortalama 2 ile üç aylık olduklarında gebe kalabilmektedir. Yılda yaklaşık 7 defa doğurabilen dişi fareler, her seferinde yaklaşık olarak 5 ile 12 arasında yavru doğurabilmektedir. Bir çift fareden beş yıl gibi kısa bir sürede 20 milyonun üzerinde fare kolonisi oluşabilmektedir. Farelerin gebelik süresi ise yaklaşık 22 gün civarı olmaktadır. Yeni doğan fare yavrularının tüyleri yoktur ve ortalama 3 gün boyunca kör ve sağırdırlar. Dişi fareler yaklaşık iki hafta boyunca yavrularını emzirirler. Fare yavruları iki haftadan sonra kemirmeye ve katı besinler yemeye başlarlar.    Farelerin Verdiği Zararlar: Kemirilmiş kablolar: Fareler en çok kabloları kemirmektedir. Bu nedenle de birçok elektrik arızası ortaya çıkmaktadır. Fareler insanların yiyecek ve gıdaları ile ev eşyalarına birçok zarar vermekle beraber, ölümcül sonuçlar doğuran hastalıkların da bulaşmasına neden olurlar. Fareler özellikle yaşadıkları ve dolaştıkları kanaliz...

Akrep

Akrepler Nerede Yaşar: Akrepler ağaçların kovuklarında, toprağın alt kısımlarında ve taş çatlaklarında karşımıza çıkabilirler. Yalnız yaşayan akreplerin yuvalarında topluluk görülmesi imkansız bir şeydir. Daha çok kaya diplerinde yaşamayı seven akrepler, toprak altlarında bile çok kolay bir şekilde yaşamlarını sürdürebilirler. Güneşin olduğu zamanlarda akrepleri görmek neredeyse imkansızdır. Çünkü güneş ışığı akreplerin derisini kurutmaktadır. Bu yüzden akrepler beslenmek ve avlanmak için daha çok gece vakitlerini tercih ederler. Akrep Zehirlimidir? Akrebin kuyruk kısmında son halka yerinde yani zehrin bulunduğu kısımda iki bez ve bir kese vardır. Zehir salgısı üreten bu bezler zehrin birikmesinin ardından akrebin kuyruk bölümünde bulunan halkada toplanır. Akrepler kendilerini dış etkenlerden korumak amacı ile zehirlerini ortaya çıkarırlar ve durum maalesef bazen insanların başına gelir. Akreplerin Ömrü: Akrepler400 milyon yıldan fazla bir süredir karada yaşıyorlar. Günümüz akreplerinin ise 25 yıla kadar yaşayabildiği gözlemlendi. Bu durum Akreplerin hayatta kalmada çok başarılı olduklarını gösteriyor.  Bir akrep beslenmeden  tam bir yıl boyunca hayatta kalabilir. Akciğerleri olduğu için (at nalı yengeçleri gibi), 48 saate kadar su altında kalabilir ve hayatta kalabilirler. Akrepler sert ve kuru ortamlarda yaşarlar. Hayatta kalabilmeleri için vücutlarının nemini korumaları gerekmektedir. Bu nemi beslendikleri besinlerden elde etmektedirler.  Son derece düşük metabolik hızlara sahiptirler. Çoğu böceğin oksijeninin sadece onda biri kadar tüketim  yaparlar. Akrepler Çiftleşmeden Önce Dans Eder Akrepler, iki kişilik bir yürüyüş olarak bilinen ayrıntılı bir kur ritüeline katılırlar. Dans, erkek ve dişi temas kurduğunda başlar. Vahşi doğada, erkek çiftleşme tamamlandıktan sonra genellikle hızlı bir şekilde ayrılır. Kapalı ortamda çiftleşme gerçekleştikten sonra dişi genellikle eşini yer. Bunun sebebi erke uzaklaşamaz. çiftleşme...

Uyuz Böceği (Yatak Böceği)

Uyuz Böceği (Yatak Böceği) Nedir?  Uyuz böcekleri çok minik ve küçük olduğundan, sadece mikroskop ile görülebilmektedir. Uyuz böceğinin vücut yapısındaki genel rengi sarıdır. Bacakları çok kısadır, ayrıca bacaklarının dışı, kıllı bir şekil almıştır. Bu tür uyuz böceklerinin, 8 adet bacağı bulunmaktadır. Uyuz böcekleri, deri altına yerleştikten sonra, yumurtalarını bırakır ve orada sayıları çoğalır. Bu böceklerin erkekleri, dişilerine göre daha iri ve büyük yapıdadırlar. Uyuz Nasıl Bulaşır? Uyuz böceğinin insana bulaşması nasıl anlaşılır? Uyuz böceği vücuda yerleştikten sonra, deri altın da ilerlediği alanlarda su kabarcıkları oluşturmaya başlamaktadır. Deri de oluşan kızarıklıklar, kaşıntılar ve kabarıklıklar uyuz böceğinin vücuda yerleşmesinin en önemli belirtileridir. Vücutta aşırı kaşıntı olması, deri altına uyuz böceği girmiş olabileceğini göstermektedir. Uyuz böceği daha çok, parmak araları, dirseklerin iç kısımları ve koltuk altlarına yerleşmektedir. Bu nedenle de o bölgelerde kaşıntı oluşturmaktadır. Uyuz böceği kaşıntıları çoğunlukla geceleri yaşanmaktadır. Uyuz Hastalığı Hakkında: Uyuz, insan da görülen ve uyuz böceğinin sebep olduğu, bulaşıcı deri hastalığıdır. Bu hastalık çoğunlukla sağlığı tehdit etmemekle birlikte moral bozucu ve çok nahoştur. Hastalığa 0.4 ile 0.6 mm çapın da çıplak gözle görülmesi mümkün olmayan ve insanın üst derisine gömülerek yerleşen çok küçük uyuz böcekleri sebep olmaktadır. Bunlar yaklaşık üç ile sekiz hafta arasın da yaşar ve bu zaman içinde deriye her gün yumurta ve dışkı bırakırlar. Bu da bir süre sonra deri de enfeksiyona neden olur. Uyuz böcekleri insan vücudu dışında bir ile iki gün arasın da giysilerde yaşamaya devam ederler. Uyuz böcekleri insanların dar alanlar da birlikte zaman geçirdikleri yerlerde yayılabilirler. Bu nedenle hastalık zaman zaman topluluklar da bakım evlerin de daha sık görülmektedir. Norveç Uyuzu Hakkında Bilgiler: Uyuz böcekleri insandan insana geçerek bulaşmaktadır. Ortak oyunlard...

Tespih Böceği

Tespih Böceği Nedir? tehlike anında yusyuvarlak oldukları için bu adı almışlardır. Kendilerini tanımadıkları ya da güvende hissetmedikleri ortamlarda yuvarlak bir şekilde kapatan tesbih böcekleri yuvarlanabildikleri kadar yuvarlanarak bulundukları ortamı terk ederler. Hem suda hem de karada yaşayabilen bu canlı türü, yedi çift bacaklı kabuklu takımı içerisinde yer alır. Dünya üzerinde yaklaşık olarak 300 milyon yıl önce fosillerine rastlanan tesbih böceklerinin çeşitleri ve kendilerine özgü özellikleri vardır. Tesbih Böcekleri Nerede Yaşar? Nemli ve rutubetli alanları yaşama alanları olarak tercih eden tesbih böcekleri, bahçe gibi yerlerde bulunurlar. Vücutlarında su tutamadıkları için nemli ve rutubetli alanları tercih eden böcekler, bahçe gibi yerler uygun değilse yaşam alanı olarak bodrum katları veya tavan aralarını seçebilirler. Örneğin, tesbih böcekleri için bir bahçe, hava şartları bakımından onların yaşaması için uygun değilse kendilerini kurtarmak adına bodrum katı veya tavan araları gibi yerleri seçebilirler. Bu gibi durumlarda da besin bulmak için evlerin mutfaklarına girebilir, hatta bu tür yerleri istila edebilirler. Bu durumda yapılması gereken ilk şey istilayı engellemektir. Ama unutulmaması gereken bir nokta vardır: Tesbih böcekleri kapalı alanlarda ve nemsiz ortamlarda uzun süre hayatlarını sürdüremezler. Evlere genel olarak kapı veya camlardan giren tesbih böceklerinin evin nemli bölümleri doğal yaşam alanları değildir. Tesbih Böceği Yaşam Döngüsü Tesbih böceklerinin çiftleşme zamanları mart ve nisan ayı başta olmak üzere bir yıl boyunca olabilir. Dişi tesbih böcekleri yumurtaları kuluçkaya yine kendi vücutları içerisinde bulunan, sıvı dolu bir kesede yatırırlar. Kuluçka dönemi süreci 3 ile 7 hafta arasında değişen zaman dilimleri arasında olur. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra, dişi tesbih böceklerinin sıvı dolu kesesinin içinde kalmaya devam ederler. Yumurtadan çıktıktan sonra sıvı dolu kesenin içerisinde kalma yaklaşık olarak ...

Tatarcık

Tatarcık Nedir?  Genellikle çok fazla uçamazlar. Davranışı, şekli ve hareketleri tatarcık sinek grubundaki birçok küçük, kanatlı haşerelerin genel ismidir. Genel bir inanışın aksine bu ufacık uçan haşereler yavru değil erişkin sineklerdir. Birçok insanın tatarcık diye adlandırdığı minik uçan haşereler, aslın da mantar sivrisineği ya da meyve sivri sineği olabilir. Türlerine bağlı olarak tatarcıklar ısırmayan ve ısırıcı türleri olabilir ve bitkilerle, diğer haşerelerle veya kanla beslenebilir. Bazı üreme türlerin de, erkekler geniş çiftleşme kümeleri oluşturmaktadırlar. Bu kümeler çok geniş alanlarda ve caddelerin üzerinde akşam karanlığında olmaktadır. Türlere bağlı olarak, yumurtalarını su veya toprağa bırakırlar. Larvalar hareketsiz olabilir ya su ya da kaya bitkileri sayesinde hareket edebilmektedir. Yetişkinlerin boyları değişkenlik gösterir ama 32 mm’den fazla olmaz. Tatarcığın yetişkinlik evreleri hem faydalı hem de zararlı olarak düşünülür. Bazı türleri mükemmel bir bitki poleni taşıyıcılarıdır ve yaprak biti sıcak ve kuru ortamlarda yaşayan bir haşere türü gibi ekin haşereleriyle beslenmektedir. Tatarcık ile Sağlık Sorunları: Buğday sineği gibi başka tür tatarcıkların çoğu ekin haşeresidir. Karasinek ve tatarcık gibi bazı türlerin dişileri kanla beslenmektedir. Bu tatarcıkların mikrop taşıdıkları, insan ve çiftlik hayvanlarına mikrop bulaştırdıkları bilinmektedir. Körlük ve diğer sağlık sorunlarının yayılması sebebiyle, tatarcık ile mücadele amacıyla çeşitli ilaçlama oluşturulmuştur. Tatarcık istilasının belirtileri yetişkinlerinin havada uçarken görülmeleridir. Tatarcık ile Mücadele: Tatarcık ile en iyi mücadele yöntemi, ıslak toprağı olan herhangi bir bitkiyi belirlemek ve bir sonraki sulamaya kadar kurumasını sağlamaktır. Bu, topraktaki larva gelişimindeki tatarcıkları öldürecektir. Yetişkin tatarcıklar bir temizleyici yardımıyla, bitkilerin ve pencerelerin etrafından temizlenebilir. Çoğu tatarcık için yiyecek kaynakları tespit edilmeli ve m...

Tahta Kurusu

Tahtakurusu problemini çözen firma olarak umutsuz vaka sanılan tahtakurusu problemine son,,,,,, Garanti sonuç tahtakurusu ilaçlama firması TSE-ISO belgeli sağlık bakanlığı ruhsatlı  (Ruhsat ve belgelerimize ana sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz) Börtü ilaç ilaçlama san.tic.ltd.şti. Zübeyde Hanım mahallesi Turgut Özal bulvarı no72:13  Altındağ-Ankara  Tahta Kurusu Nedir? Tahta kurusu (Cimicidae), hortumlu böcekler (Rhyn-chota) ailesinden olup, eklem bacaklı bir kan emici böcektir. Özellikle bir çok Avrupa bölgesinde ve Amerika kıtasında, tahta kuruları genellikle yataklarda görüldüğü için, bed bug (yatak böceği) olarak da adlandırılmaktadır. Oval ve yassı biçimde olan tahta kuruları, ortalama 5mm ile 7 mm arasındadır. Çoğunlukla kahverengi renklerinde olan bu böceklerin uçma özelliği yoktur. Tahta kuruları, hortumlu böcek ailesinden olmasına rağmen özellikleri açısından bir çok farklılık bulundurmaktadır. Tahta kuruları hakkında bilinen genel bilgiler ise şunlardır: Tahta kuruları ışıktan çok hoşlanmayan böceklerdendir. Bu nedenle gündüz vakitlerinde kolay kolay görülmezler. Sıcağı severler ve bu yüzden yaz aylarında daha sıklıkla karşılaşılmaktadır. En çok kan emen böceklerin başında yer almaktadır. Gelişmiş bir tahta kurusu, vücut ağırlıklarının beş katına kadar kan emebilmektedir. Tahta kurusu öldürüldüğünde çok pis bir koku yaymaktadır. Üreme hızları çok fazladır. Dişi bir tahta kurusu, ortalama 100 ile 250 arasında yumurta bırakabilmektedir. Açık kahverengi renginde olan tahta kurusu yavruları, bir hafta civarında yumurtadan çıkarlar. Yumurtadan çıktıktan sonra ise ortalama 4 ay içinde yetişkinliğe ulaşırlar. Altı ay gibi kısa bir zamanda, bir çift tahta kurusu üreyerek, 10 katlı bir apartmanı tamamen istila edebilir. Yetişkin bir tahta kurusu, hiç bir şey yemeden yaklaşık bir yıl civarında yaşayabilir. Tahta kurularının ömürleri ortalama iki ile dört yıl arasındadır. Tahta kurusu sadece kan ile beslenmektedir...