Bu sinek türü insanların huzurunu kaçıran canlıların başında gelmektedir. Özellikle ev içerisinde oldukça rahatsızlık veren bir canlıdır. Bundan dolayı sivrisinek ile mücadele de önemli bir konudur. İnsanların kanını emerek acı veren ve başka bir kişinin kanını emdikten sonra, o kişideki zararlı mikro organizmaları taşıma özelliği olan ve devamlı insan kanı ile beslenen iki tür zararlıdan biridir sivrisinekler. Özellikle yazın kalmak için kullandığımız, yazlık evlerimizde, evdeki aile bireylerinin kullanmış olduğu, pis suların biriktiği foseptik olarak bu çukurlar, en önemli larva üreme yeridir ve larvadan çıktıktan sonra ergin sivrineklerin gündüzleri serin, güneş almayan yaşam alanlarıdır.
Havaların ısınmasıyla birlikte kan grubunu sevdiği insanlar için çekilmez bir hal almaktadır, yaz geceleri. Tüm durgun ve pis sularda bulunan sivrisinek larvaları, yeryüzünde yaşayan insan sayısından fazladır. Bu sineklerin farklı türleri bulunmaktadır. Uygulanacak yöntemler de farklılık gösterebilmektedir. Sivrisinekler taşıdıkları Sıtma, Zika, Dang Humması, Sarı Humma, Layşmanyaz, Sindbis, Batı Nil Virüsü, Chikungunya gibi hastalıklar ile dünya tarihinde en çok insan ölümüne sebep olmuş hayvanlardır.
Sivrisinek ilaçlama mücadelenin önemli bir bölümünü oluştursa da sivrisineğin yerleşke kaynaklarına yönelik mücadele olmadan beklenenetki olmayacaktır.Birçok sivrisinek türü gün boyunca uzun ot, yabani ot ve çalı gibi yoğun bitki örtüsünde dinlenir. Başarılı bir sivrisinek mücadelesi öncelikle bu alanları hedef almalıdır. Genelde bu alanlar sizin fark etmediğiniz veya önemsemediğiniz eski lastikler, kovalar, su yuvaları ve tıkalı olukları içerir. Saksılar ve oturdukları tabaklar genellikle unutulan su kaynaklarıdır. Birkaç litre birikmiş suyun bile önemli sayıda sivrisinek üretebileceğini unutmayın. Bahçenizdeki durgun suyu uzaklaştırmak, sivrisinek popülasyonlarını azaltmada ilk adımdır, ancak sorunu tamamen çözmez. Sivrisinekler, komşunuzun bahçesinde ya da caddede, hemen yan tarafta kolayca üreyebilir. Yetişkin sivrisineklerin, bölgenin üreme uygunluğundan bağımsız olarak evinizi ve bahçenizi işgal etmesi de muhtemeldir.
Yetişkin sivrisineklerden kurtulmak için çalılar ve çalılıkların yaprakları, gölgeli ağaçların alt alanları, uzun otlar ve yaprak kalıntılarını içeren gölgeli alanlar sivrisinek ilaçlaması yapılacak alanlardır.
Kullanılan ilaçlar yağmura karşı 30 gün süre ile koruma sağlayacak şekilde ayarlanabilir. Uygulama sahasına göre farklı etki mekanizmalarına sahip ilaçları beraber kullanılmaktadır. Bazı ilaçlar ile sivrisinek yumurta sayısını azaltmak hedeflenirken bazı ilaçlar sivrisineklerin büyümesine müdahale eder.Sivrisinek ilaçlama uygulamalarında kullanılan ilacın muhteviyatı hakkında emin olmadan ilaç kullanılması çok sakıncalıdır. Özellikle bu tür ilaçları püskürtücüler ile yayarken kesinlikle uzman deneyimi şarttır. Sivrisinek problemini her yaz daha fazla yaşıyorsanız, amatör olarak uyguladığınız
sivrisinek ilaçlama yöntemlerinden sonuç alamadıysanız profesyonel bir desteğin zamanı gelmiş demektir.
İlaçlama firması olarak yapacak olduğumuz sivrisinek ilaçlamalarında, sivrisineklerin ev içerisinde konabileceği duvar, perde, kapı gibi yerlere yüzeyde kalıcı özelliği bulunan, kimyasalların pompa makineleri ile püskürtülerek bu yerlere küçük zerrecikleri halinde yapışmasını sağlayarak, temasları halinde, ölmeleri sağlanır.
Firmamız Uzman ekibiyle sorunun kaynağını ve Sivrisinek ilaçlaması ve mücadelesi konusunda en doğru yöntemi belirleyerek harekete geçer ve kısa sürede sonuç almanızı sağlar.
Konusundaki uzmanlığını teknik analizlerle birleştirerek sorunuzun kaynağını tespit eden firmamız Sivrisinek ilaçlamanın yanı sıra aynı sorunla tekrar karşılaşmamanız için de gerekli bilgileri sizinle paylaşır.
Firmamız insanlara, diğer canlılara ve çevreye zarar vermeyen, Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlama usullerine uygun bir şekilde biyosidal ürünleri kullanır.
Evde, Ofiste, işletmelerde,özellikle otellerde ve konaklama merkezlerinde ve daha birçok yerde Sivrisineğe karşı 7/24 garantili ilaçlama hizmeti vermekteyiz.