Hamam böceği türleri arasında yer alan kalorifer böcekleri, sarımtırak kahverengi renklerdedir. Yaklaşık olarak 10 ile 15 ay arasında yaşamaktadırlar ve Türkiye’de de yaygın olarak görülürler. Peki, kalorifer böcekleri ile ilgili diğer detaylar nelerdir? İşte ayrıntılar:
Kalorifer Böceği Nedir?
Kalorifer böcekleri birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan ve yetişkin oldukları zaman yaklaşık olarak 1-2 cm uzunluğunda olabilen canlı türleri arasındadır. Hamam böceklerinin türleri arasında yer alan kalorifer böcekleri pek çok bölgede yaygın olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Evlerimizde karşılaşabileceğimiz kalorifer böceklerinden kurtulmak için bazı yöntemler bulunmaktadır. kesinlikle uzmanlık gerektiren bu ilaç ve ilaçlama yöntemleri profesyonel bir firmayla net sonuç alınabilir
Kalorifer Böcekleri Nerelerde Yaşar?
Dünya genelinde birçok bölgede yaşamlarını sürdürebilen kalorifer böcekleri çoğunlukla nemli, karanlık ve sıcak yerleri tercih eder. Özellikle evlerimizde de karşımıza çıkan kalorifer böcekleri mutfak, banyo gibi alanları tercih ederler. Elektrikli cihazların motor bölümlerinden mutfak tezgahlarının altına, priz diplerinde , dolap içlerinden duvarda oluşan çatlak ve yarıklara kadar birçok alanda kalorifer böcekleri ile karşılaşmak mümkündür.
Kalorifer Böceği Neden Olur?
Kanalizasyon borularından sızıntılar oluşması, eve, dışarıdan getirilen alışveriş poşetleri veya eve getirilen eşyalar gibi nedenlerden dolayı evlerde kalorifer böcekleri olabilir. Kalorifer böcekleri insanların yediği ya da yemediği her türlü şeyle beslenir. Ev içerisinde gezinerek bulundukları yerlere salya ya da dışkı bırakan bu canlı türleri insanları ısırmaz. Ancak gıdaların üzerine bıraktıkları salgılar nedeniyle hastalıklara sebep olabilir. Dizanteri, astım ve mantar hastalıkları kalorifer böcekleri yüzünden ortaya çıkabilir.
Kalorifer Böcekleri Nasıl Çoğalır?
Nemli ve sıcak ortamları seven kalorifer böcekleri, yaşam alanları olan ortamlarda yumurtlama ile çoğalmaktadır. Tek seferde yaklaşık olarak 200 tane yumurta bırakabilen kalorifer böceklerinin yumurtaları 18 gün içerisinde gelişimini tamamlamaktadır. Daha sonra ise gelişen böcekler, kalorifer böceği şeklinde adlandırılan türe dönüşmektedir. Bir kalorifer böceği yaklaşık olarak 10 katlı bir binayı bir gece içerisinde dolaşabilir. Gün içerisinde 4,5 kilometreye kadar yol alabilen kalorifer böcekleri, çok hızlı hareket etmektedir.
Kalorifer Böcekleri Zararlı Mıdır?
Kalorifer böcekleri çok zararlı değildir ve insanlara doğrudan zarar vermez. İnsanları ısırmayan kalorifer böcekleri bakteri taşır , Üzerinde mikrop taşıyan kalorifer böcekleri, mutfakta ve yiyeceklerin üzerinde özellikle geceleri dolaşmaktadır. Bu yüzden açıkta bir yiyecek bırakılmamalı ve yiyeceklerin üzeri mutlaka örtülmelidir.