Hamam böceği hemen herkesin tiksindiği hatta görmeye bile tahammül edemediği bir böcek türüdür.1 yumurtadan 50-70arası yavru çıkar.
Ayrıca bu böcekler yumurtalarını, kendilerince güvenli buldukları korunaklı alanlara bırakırlar. Dişiler, yumurtaları bıraktıktan bir süre sonra, yumuşak beyaz hamam böcekleri ortaya çıkmaya başlar. Dış iskeleti sertleştikçe bu böceklerin renkleri kahverengiye döner.

Hamam böceği kendi tükettiğinden daha fazla maddeye zarar verir.

Her türlü ev ortamında, mutfak , banyo , odalar yaşayıp çoğalabilirler , Ayrıca, çevresine çok kötü bir koku ve bakteri yayar. Her ne kadar hamam böcekleri hakkında bazı bilgilere sahip olsak da onlar hakkında aslında bilinmeyen pek çok gerçek vardır. Her Şeyi Yiyebilir, Hamam böcekleri meyve, bisküvi, tutkal, çöp, et ve süt gibi aklınıza gelen hemen hemen her şeyi yiyebilirler. çok çabuk çoğalırlar ve çok dayanıklıdırlar
 

Hamam Böcekleri Astımı Tetikleyebilir !

Araştırmalar hamam böceklerinin astım ve diğer bazı alerjik hastalıkları tetiklediğini ortaya koymuştur. Hamam böceği vücut kısımlarının tükürük, dışkı ve saçak kısımlarının havaya atıldıklarında astımı tetikleyebildiği gözlemlenmiştir. Ayrıca, bu canlılar birçok insan için alerjen olan bir proteine sahiptir. Bu protein astım krizini tetikleyen bir çeşit zararlı protein türüdür.

Kafaları Olmadan Bir Hafta, Yiyeceksiz Bir Ay Hayatta Kalabilirler;

Yeryüzünde kertenkele, yılan gibi bazı hayvanlar vücutlarının bir kısmı olmadan yıllarca yaşayabilir. O kadar çok uzun süre olmasa da hamam böcekleri kafaları olmadan yaklaşık bir hafta boyunca hayatta kalabilir. Bunun nedeni ise, birçok canlıdan farklı olarak, hamam böceklerinin nefes almak için ağızlarına ihtiyaç duymamasıdır. Bunun yerine, bu böcekler oksijeni solumak ve taşımak için vücutlarında spiracles yani küçük delik adı verilen bir bölüm kullanırlar. Diğer yandan, hamam böceği yaklaşık bir ay boyunca yiyeceksiz hayatta kalma yeteneğine de sahiptir.

 

Suyun İçerisinde 40 Dakika Nefes Almadan Kalabilirler;

Hamam böcekleri, araştırmalara göre şu altında ortalama olarak 40 dakika boyunca nefes alıp vermeden yaşayabilirler. Bir hamam böceğinin nefesini uzun süre tutabilme yeteneğinin, su kaybının düzenlenmesini sağlama içgüdüsüne bağlı olduğuna inanılıyor. İnsanlardan farklı olarak, hamam böcekleri ağızlarını nefes almak için kullanmaz. Bunun yerine, vücutlarında bulunan spiracles adı verilen küçük tüpleri kullanırlar. Bu tüpler, aynı zamanda su buharını vücuttan atmak için de kullanılır. Eğer hamam böceklerinin su tasarrufu yapmaları gerekiyorsa, bu tüpleri kapalı halde tutarlar.

İnanılmaz Hızlı Olmalarına Rağmen Uçamazlar;

Hamam böcekleri inanılmaz derecede hızlı canlılardır. Birçok avcının potansiyel avı oldukları için, bu böcekler savunma mekanizmaları gereği çok hızlıdırlar. Sürünerek hareket eden bu böcekler saniyede 1,5 metreye kadar hıza ulaşabilir. Kilometre olarak hesaplandığında hamam böcekleri saatte ortalama 320 km hızla hareket edebilirler. Diğer yandan, birçok hamam böceği türü aslında kanatlara sahip olsa da uçamazlar. Onların kanatları, yalnızca kısa mesafeler için kanat çırparak kaymalarını sağlar.